nieuwaal skyline zomer 2019

Versterken groen Nieuwaal

NIEUWAAL – De gemeenteraad heeft voor een periode van 4 jaar geld beschikbaar gesteld om het groen in de dorpen -en daarmee ook het groene karakter van de gemeente- te versterken. Voorgaande jaren hebben we de dorpen Aalst, Kerkwijk, Nederhemert, Zuilichem, Bruchem, Delwijnen en Gameren al aangepakt. Dit jaar zijn Poederoijen, Brakel en Nieuwaal aan de beurt. In juli hebben we samen met de inwoners in ieder dorp een ronde gemaakt. We bespraken tijdens deze avonden potentiële plekken en de mogelijkheden. Een stenig gebied omvormen naar groen? Verouderde beplanting vervangen? Een nieuwe laan aanplanten? Groenvakken vergroten? Alle informatie is daarna gebundeld en omgezet naar concrete ingrepen.

Op 21 juli hebben een aantal bewoners (samen met de gemeente en een adviesburo) een rondwandeling door Nieuwaal gemaakt en de mogelijke lokaties besproken waar groen versterkt zou kunnen worden. De verzamelde ideeen zijn verder uitgewerkt en staan na 20sep21 op de website van de gemeente (https://www.zaltbommel.nl/inwoner-en-ondernemer/openbare-ruimte-en-verkeer/versterken-groen). De uitvoering staat gepland voor eind van het jaar met uitloop naar begin volgend jaar. De directe aanwonenden van grotere ingrepen krijgen nog een brief met daarin de specifieke planning.

Vragen?
De geleverde input is met grote zorgvuldigheid in de ingrepen verwerkt om zo aan ieders behoeften te kunnen voldoen. Mochten er toch nog vragen/opmerkingen zijn dan kan dat door deze (vóór 4 oktober) kenbaar te maken via info@zaltbommel.nl en info@dorpsplatformnieuwaal.nl. Hierna worden -wanneer nodig- de laatste wijzigingen doorgevoerd en de opdrachten uitgezet. Mocht u langer de tijd nodig hebben om te reageren dan horen wij het uiteraard graag.

DEEL DEZE INFORMATIE