nieuwaal skyline zomer 2019

Vrijwilliger van het jaar 2020

7 december is De Dag van de Vrijwilliger. Die dag is ingesteld om aandacht te geven aan al die vrijwilligers, mantelzorgers en andere actieve burgers die zich onbetaald inzetten voor andere mensen of goede doelen. Het dorpsplatform heeft op de site een oproep gedaan wie we daarvoor in het zonnetje mogen zetten. Voor 2020 is dat Jacob Gijben.

Jacob is al 28 jaar lid van de EHBO Gameren-Nieuwaal (waarvan 25 jaar tevens LOTUSslachtoffer), en de laatste 6 jaar als bestuurslid. Als men vanuit een bedrijf of organisatie een beroep doet op een EHBO-post dan is Jacob van de partij. De laatste jaren o.a. in de feesttent Gameren, oud en nieuw feest afgelopen jaar, in 2019 bij Zomer in Gelderland, en hij stond altijd boven aan de dijk met de wielerronde. Opvallend EHBO-detail aan het adres van Jacob en Riet; naast de voordeur hangt al jaren de enige publieke AED van Nieuwaal.

Daarnaast heeft hij vele jaren vrijwillig het oud papier gereden op vrijdagavond. En volgens zijn dochters ‘hobbelt’ hij altijd wel ergens rond om te helpen”. Kortom, een vrijwilliger die hart heeft voor Nieuwaal en de inwoners.

Jacob: bedankt voor jouw enorme inzet als vrijwilliger!

DEEL DEZE INFORMATIE