nieuwaal skyline zomer 2019

Tegenvallers bij opknappen Jacob Ekelmansstraat

De aannemer die bezig is met de renovatie van de Jacob Ekelmansstraat heeft te maken met diverse tegenvallers. Zo blijkt de fundering (ondergrond) van de straat op diverse plaatsen niet goed genoeg te zijn en moet er dus grond afgegraven worden en een nieuwe ondergrond aangebracht worden.

Stenen

Daarnaast kunnen er op dit moment geen straatstenen gelegd worden omdat er geen klinkers meer zijn. Door een enorm tekort op de markt van straatstenen komen ook de bestelde stenen richting Nieuwaal veel later dan de bedoeling was. Om dezelfde redenen zijn de werkzaamheden al later begonnen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Volgens medewerker van de gemeente Zaltbommel is er toegezegd dat er aanstaande maandag 27 september een nieuwe levering zal komen.

Riolering stuk

Vanmorgen is er nog een nieuw probleem bijgekomen, een vrachtwagen die materiaal kwam brengen heeft met een van zijn wielen een zogenaamd sinkhole (zie foto hieronder) veroorzaakt. Vermoedelijk is dit het gevolg van een lekkende riolering. Het bedrijf dat vorig jaar de riolering op dit deel vernieuwd heeft zal met spoed voor een oplossing moeten gaan zorgen. Mogelijk kunnen de bewoners van de Willem Kesteloostraat hier hinder van ondervinden.

Ondanks de tegenvallers hoopt men er nog steeds op dat de werkzaamheden medio november klaar zullen zijn. De gemeente Zaltbommel is inmiddels ook met de voorbereidingen begonnen om in een later stadium ook het gedeelte van de Jacob Ekelmansstraat tussen de Hogeweg en de Middelkampseweg te gaan opknappen.

 

DEEL DEZE INFORMATIE