nieuwaal skyline zomer 2019

Stimuleringsproject laat kinderen kennis maken met sport en cultuur

Alle basisschoolkinderen in de Bommelerwaard ontvangen aan het begin van het jaar het Sjorsboekje. Daarin vinden zij een overzicht van sportieve en creatieve activiteiten  om aan mee te doen. Dat kan het hele  schooljaar door en vaak gratis. De activiteiten worden aangeboden door de vele verenigingen  in de Bommelerwaard, zodat kinderen makkelijk een keer kennis kunnen maken met deze clubs.

Duiken in Kerkdriel, tekenen in Hurwenen, struinen rondom Loevestein of zeilen bij de zeeverkenners in Zaltbommel? Basisschoolleerlingen kunnen zo ontdekken welke hobby het beste bij ze past. Via de website www.bommelerwaardbeweegt.nl  kunnen ze inschrijven voor proeflessen voetballen, basketbal, muziek maken, programmeren, Gymextra, haken, eigenlijk teveel om op te noemen. Het is allemaal te vinden op de website.

Maar niet alleen kinderen kunnen daar activiteiten op vinden, ook voor andere inwoners van de Bommelerwaard staat er aanbod op. Sinds september is de website bommelerwaardbeweegt hiervoor ingericht. Iedereen, jongere, volwassene of senior  kan nu op één website rondneuzen naar activiteiten en clubs in de eigen buurt. Natuurlijk liggen veel activiteiten nu stil vanwege corona, maar dat gaat weer komen. Via de website kunt u meer informatie vinden en direct inschrijven voor  activiteiten in de nabije toekomst.

Welzijn Bommelerwaard is namens de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel de beheerder van de website. Wilt u via de website inschrijven voor een activiteit maar vindt u dat lastig? Dan kan Welzijn Bommelerwaard daar bij helpen. Elke vrijdagmiddag van twee tot vier uur is hiervoor inloopspreekuur op het kantoor van Welzijn Bommelerwaard: Van Heemstraweg-west 11-A  Zaltbommel.  Wilt u als aanbieder van sportieve en culturele activiteiten ook gratis op de website staan, registreer u als aanbieder of neem contact met op met Evelien Baudoin via ebaudoin@welzijnbommelerwaard.nl  of 06-53497635.

DEEL DEZE INFORMATIE