nieuwaal skyline zomer 2019

Spetterend afscheid groep 8, CBS De Regenboog in Nieuwaal (foto+ videoreportage)

NIEUWAAL – Het werd afgelopen dinsdag 11 juli een spetterend afscheid voor de 11 leerlingen van groep 8 van CBS De Regenboog in Nieuwaal. De leerlingen werden thuis opgehaald door twee open voertuigen, waarna ze met ronkende motoren, een heerlijk geluid, en toeterend een rondje door Nieuwaal maakten. Bij school aangekomen stonden veel familie hun op te wachten. Na het welkom was er samen met de leerlingen van groep 7 een musical voor de ouders en personeel van De Regenboog.

De musical ging over de familie Weiland die een oud museum gekocht hadden voor maar €1,-. Maar al snel blijkt dit buitenkansje een enorme miskoop. Het museum is een bouwval en de collectie bestaat uit enkel oude troep!

De doorgewinterde familie Weiland gaat desondanks aan de slag met het opknappen van het museum én verzint van alles om de oude spullen weg te kunnen zetten als waardevolle museumobjecten. Ze missen alleen nog een topstuk.

Dan helpt het toeval een handje: ze vinden tussen alle troep een kostbaar doosje waar een diamant in zit. Het blijkt een verloren gewaande geluksdiamant te zijn. De vondst is groot nieuws! Iedereen wil de diamant komen bekijken: de pers stroomt toe, modehuis Happy Diamonds heeft interesse en zelfs autocoureurs Max Verstapel en Sebastiaan Ventiel komen een kijkje nemen.

Helaas trekt de diamant ook andere bezoekers: inbrekersbende De Brede Jongens en de zojuist vrijgekomen internationale diamantdieven George en Julia Getaway! Ai! Ondanks het overhaast ingehuurde beveiligingsbedrijf C.O.P.S. blijkt de beveiliging van het museum zo lek als een mandje. De diamant is simpelweg niet veilig en niemand lijkt te vertrouwen. Want wat als…? Wat als DE DIEF toeslaat?!!  Zie hieronder in de video hoe dat allemaal afloopt.

Na de musical was er nog het officiële afscheid van groep 8, en daarna mochten ze echt voor de allerlaatste keer als leerling de school gaan verlaten, en wacht hun een nieuw avontuur op de middelbare school.

Wij maakten onderstaande video+ fotoreportage. De foto’s zijn nu nog voorzien van een watermerk maar alle ouders van de kinderen die meededen aan de musical kunnen ons een mail sturen met het verzoek om gratis alle orginele foto’s (in groot formaat) via WeTransfer toegezonden te krijgen. Stuur je mail naar hans@digitaalburg.com dan krijg je binnenkort alle foto’s toegezonden.

DEEL DEZE INFORMATIE