nieuwaal skyline zomer 2019

Samen aan de slag op Groene Burendag

ZALTBOMMEL – Samen met woonstichting De Kernen en Bazalt Wonen organisereert de gemeente Zaltbommel op zaterdag 24 september 2022 Groene Burendag. Dit is de dag waarop buren jaarlijks gezellig samen komen. Voor een kop koffie, een leuke activiteit of om samen te tuinieren. Na twee coronajaren is die behoefte om samen te zijn misschien nog wel groter dan voorheen.

Over Groene Burendag

Hoe groen is uw straat? Wij geven Burendag dit jaar een groen tintje. Lijkt het u leuk om met uw buren aan de slag te gaan om uw straat of wijk te vergroenen? Een groene woonomgeving, vol planten in bloei, vogels en vlinders, maakt gelukkig. Ook helpt groen tegen de warmte en houdt het water beter vast. Doet u ook mee met Groene Burendag? Dit kan door tegels uit uw tuin te halen en er planten in te zetten. Of door uw balkon op te fleuren. De planten krijgt u van ons.

Doet u mee met uw buren?

Meld u dan aan vóór 16  september. Als u zich aanmeldt voor Groene Burendag, ontvangt u van ons een gratis plantenpakket met inheemse planten en een zak potgrond. U kunt de week voorafgaand aan Burendag uw plantenpakket ophalen bij Tuincentrum Welkoop in Zaltbommel. We hebben een maximaal aantal pakketten beschikbaar. Dus meld u snel aan, want op is op.

Woont u in een huurwoning van De Kernen of Bazalt Wonen, dan kunt u zich opgeven via: www.dekernen.nl  of www.bazaltwonen.nl/groeneburendag.

Anders kunt u zich opgeven bij de gemeente Zaltbommel. Dit doet u door een e-mail te sturen aan steenbreek@zaltbommel.nl. In uw e-mail moet de volgende informatie staan:

  • uw naam en adres
  • of u een balkon of een tuin heeft
  • of uw tuin of balkon in de zon of schaduw ligt
  • of u ook tegels gaat verwijderen, en zo ja; om hoeveel tegels gaat het en wat de afmeting van de tegel is. Wij bieden namelijk ook de mogelijkheid deze tegels bij u op te halen

Wilt u alleen tegels laten ophalen? Dat is ook mogelijk. Stuur dan ook een e-mail aan het bovenstaande adres met uw naam, adres en hoeveelheid tegels en de afmeting van deze tegels.

Deel uw foto met ons en maak kans op een leuke prijs

Deel tijdens Groene Burendag een foto van u en uw buren die samen aan het werk zijn op social media en plaats daarbij de hashtag #groeneburendag. De leukste foto wint een mooie, groene prijs.

DEEL DEZE INFORMATIE