Overlast hondenpoep

De laatste tijd krijgen wij als dorpsplatform veel klachten over hondenpoep in uw buurt. Bewoners storen zich aan hondenpoep op straat, op grasvelden en op andere plekken zoals kinderspeelplaatsen. Om ervoor te zorgen dat honden geen overlast veroorzaken, is er een aantal regels waar hondenbezitters zich aan moeten houden. Met dit berichtje willen we de regels nog eens onder uw aandacht brengen.

De gemeente heeft op diverse plaatsen aangewezen uitlaat- en losloopplaatsen. Wilt u weten welke mogelijkheden bij u in de buurt zijn? Bekijk het overzicht onderaan dit bericht. De hondenvoorzieningen zijn duidelijk aangegeven met één of meerdere markeringspalen. De voorzieningen die nog geen markeringspalen hebben, volgen zodra het beleid definitief is vastgesteld. In de tussentijd kunnen die locaties wel gewoon als hondenvoorziening gebruikt worden.

Regels voor hondenbezitters
Hondenpoep staat in de top drie van de grootste ergernissen binnen onze gemeente. Daarom stelden wij hiervoor regels op. Wanneer elke hondenbezitter de regels naleeft, zorgen wij samen voor tevreden buren en een opgeruimde openbare ruimte.

Aanlijnplicht
Honden moeten binnen de bebouwde kom altijd aangelijnd zijn. In de stad Zaltbommel en buiten de bebouwde kom.

Opruimplicht
Hondeneigenaren hebben de plicht de uitwerpselen van hun hond op te ruimen. Deze opruimplicht geldt niet buiten de bebouwde kom en op de daarvoor aangewezen uitlaatplaatsen en losloopplaatsen binnen de bebouwde kom.

Speelplaatsen
De aanwezigheid van honden op speelplaatsen, weides, zandbakken en dergelijke is verboden.

Honden

DEEL DEZE INFORMATIE