nieuwaal skyline zomer 2019

Overlast hondenpoep neemt helaas weer toe

De laatste weken zijn er bij ons klachten binnengekomen van diverse inwoners dat er in ons mooie dorp een toenemende overlast is van hondenpoep. Die viezigheid kom je bijna overal in ons dorp tegen, op trottoirs, voor de school, en zelfs in de speeltuintjes. Dit kan echt niet, het staat zelfs in de gemeenteverordening dat het verboden is om met honden in speeltuintjes te komen. Bewoners die hondenbezitters daarop aanspreken ervaren helaas dat dit geen effect heeft. Gelukkig zijn er ook nog genoeg mensen die de behoefte van hun viervoeter wel keurig opruimen, voor diegene die dat niet doen lees onderstaande nog eens rustig na.

De gemeente heeft op diverse plaatsen aangewezen uitlaat- en losloopplaatsen. Wilt u weten welke mogelijkheden bij u in de buurt zijn? Bekijk het overzicht onderaan dit bericht. De hondenvoorzieningen zijn duidelijk aangegeven met één of meerdere markeringspalen. De voorzieningen die nog geen markeringspalen hebben, volgen zodra het beleid definitief is vastgesteld. In de tussentijd kunnen die locaties wel gewoon als hondenvoorziening gebruikt worden.

Regels voor hondenbezitters
Hondenpoep staat in de top drie van de grootste ergernissen binnen onze gemeente. Daarom stelden wij hiervoor regels op. Wanneer elke hondenbezitter de regels naleeft, zorgen wij samen voor tevreden buren en een opgeruimde openbare ruimte.

Aanlijnplicht
Honden moeten binnen de bebouwde kom altijd aangelijnd zijn. In de stad Zaltbommel en buiten de bebouwde kom.

Opruimplicht
Hondeneigenaren hebben de plicht de uitwerpselen van hun hond op te ruimen. Deze opruimplicht geldt niet buiten de bebouwde kom en op de daarvoor aangewezen uitlaatplaatsen en losloopplaatsen binnen de bebouwde kom.

Speelplaatsen
De aanwezigheid van honden op speelplaatsen, weides, zandbakken en dergelijke is verboden. Hieronder een overzicht waar geen opruimplicht is (Langs de Fietsdijk, een gedeelte van de Jacob Ekelmansstraat en in de Pauwenhof) 

Honden

 

DEEL DEZE INFORMATIE