nieuwaal skyline zomer 2019

Nieuw in Nieuwaal: Fysiotherapie Aandacht

NIEUWAAL – Sinds enkele weken is er in Nieuwaal een praktijk van Fysiotherapie. Ze stellen zich hieronder aan u voor: 

Wij zijn een jonge praktijk, die 4 jaar geleden gestart is in Utrecht. Eerst als een eenmanspraktijk, later ben ik, Ad Maas daar bij de praktijk in dienst komen werken. Wij hebben vroeger samen de opleiding doorlopen aan de hogeschool van Utrecht. De vriendschap die daar ontstaan is, heeft ons later doen besluiten samen te gaan werken. Naast de dagen die ik in Utrecht werk, wilde ik ook dichter bij huis een praktijk hebben, waar ik op dezelfde manier kan werken als in Utrecht. En zo is het plan ontstaan om hier te gaan starten. Dit in combinatie met een andere collega.

Wij staan als praktijk voor een persoonlijke benadering, waarin echt aandacht voor de patiënt centraal staat. 

Wij starten hier met twee therapeuten. Willeke Baars, die straks de maandag en donderdag hier zal werken en op woensdag en vrijdag in Utrecht.

Willeke Baars

In 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda. Tijdens mijn opleiding heb ik de Medical Taping cursus gevolgd. Dit is een behandeltechniek voor spierproblemen, gewrichtsproblemen en oedeemklachten waarbij gebruik wordt gemaakt van elastische tape. Ook ben ik sinds 2011 aangesloten bij het ClaudicatioNet, een landelijk netwerk voor etalagebenen. Door deze loopscholing kan door middel van therapie de coördinatie van het lopen worden verbeterd en de pijnvrije afstand vergroot.

In 2013 heb ik de opleiding Manuele Lymfedrainage gevolgd. Hierbij wordt geleerd om de lymfeafvoer van het hele lichaam te beïnvloeden, waardoor voorkomen kan worden dat afvalstoffen zich ophopen en daardoor klachten kunnen ontstaan. 2014 stond in het teken van de opleiding Dry Needling. Met Dry Needling worden door middel van een speciale techniek, de spieren aangeprikt met een naaldje waardoor ze op die manier snel en langdurig ontspannen. In 2020 heb ik de opleiding Manuele Lymfedrainage volgens de Vodder methode gevolgd.

Mijn specialisaties:

  • Fysiotherapeut
  • Oedeemtherapeut
  • Dry Needling
  • Medical taping
  • Claudicatiotraining

En Ad Maas. Ad zal hier op dinsdag, woensdag en vrijdag gaan werken. Daarnaast werkt hij op maandag en donderdag in Utrecht.

Ad Maas

Mijn naam is Ad Maas. Ik ben in 2008 afgestudeerd als fysiotherapeut en sindsdien werkzaam geweest in diverse praktijken en revalidatiecentra. In 2011 ben ik begonnen met de studie osteopathie. Nadat ik zelf met osteopathie in aanraking ben gekomen, ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in deze werkwijze en het idee achter deze werkwijze. Vanwege de andere zienswijze past dit prima binnen de praktijk, om zo op een andere manier en met een andere kijk naar het lichaam te kijken.  Het lichaam als geheel zien en daaruit op zoek naar de oorzaak van de klachten, waar die oorzaak zich ook mag bevinden in het lichaam. Dat is voor mij de uitdaging.

Voor volwassenen en kinderen

Wat kan ik voor u of uw kind betekenen? Bij deze opleidingen leert men welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Daar waar de beweging verstoord is, is de behandeling gericht op herstel van deze beweging. Door het herstel van de beweging kan het betreffende deel van het lichaam weer optimaal functioneren en vermindert of verdwijnt de pijn. Een behandeling op deze manier zorgt vaak voor grote opluchting.

De osteopathische manier van werken is een veilige vorm van geneeskunst waarbij met de handen het lichaam wordt onderzocht en behandeld met als doel een oorzaak te vinden voor uw klachten. Osteopathische behandelingen kunnen klachten verhelpen die al jaren spelen en die soms onoplosbaar leken.

Chronisch

Een andere manier van kijken en behandelen komt vaak in beeld als een klacht hardnekkig blijkt. Als er bijvoorbeeld gezegd is: ‘met deze pijn moet u maar leren leven.’ Dat kan over allerlei klachten gaan: rug- en nekklachten, maag- en darmklachten, zwangerschapsklachten, hoofdpijn en migraine, langdurige klachten zonder duidelijke oorzaak.

Onbegrepen klachten

Ook als de dokter het niet meer weet, of onderzoeken niks bijzonders laten zien, kan dit mogelijk helpen. Denk hierbij aan klachten als prikkelbare darm syndroom, chronische vermoeidheid, pijn op de borst, benauwdheid, hoofdpijn etc.

Mijn specialisaties:

  • Wervelkolom
  • Abdominale klachten(buikklachten)
  • Craniosacrale klachten(hoofd tot stuit)
  • Medical taping
  • Langdurig onverklaarbare klachten

Wij zijn vijf dagen in de week geopend van 07.00 tot 18.00. Eventueel op afspraak zijn er afwijkende tijden mogelijk. 

Onze praktijk is gevestigd aan de Beemstraat 9a te Nieuwaal. En bereikbaar via,

Email: Maasawd@gmail.com

Tel:    0628721795

DEEL DEZE INFORMATIE