nieuwaal skyline zomer 2019

Meldingen vuurwerkoverlast

Helaas is er de laatste weken in ons dorp bijna elke avond overlast van vuurwerk, dat gepaard gaat met enorm harde knallen. Ook de eerste vernieling die is ontstaan door vuurwerk is alweer een feit. Vooral kleine kinderen maar ook onderen en huisdieren kunnen enorm schrikken en gestresst raken van het vuurwerk dat wordt afgestoken. De oproep is dan ook om geen vuurwerk af te steken op de momenten dat dit niet mag en zeker geen illegaal vuurwerk, alleen dan kunnen we ons dorp gezellig houden.

Melden illegaal vuurwerk

Denkt u dat iemand illegaal vuurwerk opslaat, verkoopt of afsteekt? Dan kunt u dit melden bij de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000. Maar het beste is natuurlijk om uw eigen omgeving in de gaten te houden, bijvoorbeeld door er op te letten dat uw kinderen geen vuurwerk en zeker geen vuurwerk met harde knallen afsteken.

Straffen en boetes voor vuurwerkovertredingen

In aanloop naar oudejaarsdag en op oudejaarsavond is er politietoezicht op straat. Hierdoor is er extra controle op het afsteken van zwaar en illegaal vuurwerk. Dit wordt in beslag genomen en overtreders kunnen rekenen op een flinke bekeuring.

Straffen bij afsteken illegaal vuurwerk

Als de politie een dader met illegaal vuurwerk afsteken betrapt, is het mogelijk dat deze geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) krijgt of houdt. Dat houdt in dat heel veel banen niet meer mogelijk zijn. Verplicht stoppen met een stage behoort ook tot de risico‚Äôs. Minderjarigen verwijst de politie door naar bureau Halt voor een alternatieve straf. De schade wordt verhaald op de daders of hun ouders. Dat geldt ook voor andere vernielingen.

DEEL DEZE INFORMATIE