nieuwaal skyline zomer 2019

Meer openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s in de gemeente Zaltbommel

NIEUWAAL – Er komen steeds meer elektrische auto’s. Om het opladen van auto’s makkelijker te maken gaan we meer openbare oplaadpunten plaatsen. We willen de oplaadpunten op logische plekken plaatsen en ze goed verdelen over onze gemeente. Daarom hebben we een kaart gemaakt met mogelijke locaties. (Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Deze kaart hebben we met grote zorgvuldigheid gemaakt. Toch kan het zijn dat we iets over het hoofd hebben gezien. Kijkt u daarom met ons mee? U kent uw buurt het best.

Tot 1 juni reageren op kaart toekomstige oplaadpunten

De kaart is tot 1 juni 2022 beschikbaar voor reacties. Na deze datum bekijken wij alle reacties en maken wij de definitieve kaart.

Bekijk de kaart met oplaadpunten door erop te klikken. U kunt vervolgens de ingetekende laadpaallocaties (blauw) op de kaart aanklikken en uw mening kenbaar maken door een reactie achter te laten.

Is er in uw buurt behoefte aan een paal, maar staat deze nog niet op de kaart? Neem dan contact met ons op via info@zaltbommel.nl of 140418.

Bekijkt u de kaart liever op papier?

Het is ook mogelijk om op papier de kaart te bekijken en uw reactie te geven. De kaarten en reactieformulieren liggen op het gemeentekantoor. U kunt zonder afspraak langskomen tijdens de openingstijden. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Over de laadpunten

Op de kaart zijn bestaande laadpalen aangegeven en ziet u mogelijke locaties voor nieuwe laadpalen. Helaas staan niet alle bestaande laadpalen op de juiste plek. Wij zijn hiervan op de hoogte. Op de definitieve kaart zullen deze locaties wel juist verschijnen.
De oplaadpunten zijn allemaal openbaar, dus bedoeld voor iedereen. De locatie van het oplaadpunt moet voor meerdere mensen uit de buurt goed bereikbaar zijn. Het gebruik van de oplaadpunten zal tegen betaling zijn.

Plaatsing van laadpunten

We kunnen niet alle oplaadpunten in één keer plaatsen. Dit doen we stap voor stap. Heeft u behoefte aan een oplaadpunt in uw buurt? Dan kunt u mogelijk een oplaadpunt aanvragen. Lees meer over het aanvragen van een oplaadpunt via zaltbommel.nl/oplaadpunten. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, wordt er een locatie van de kaart bij u in de buurt gekozen voor het plaatsen van de laadpaal. Als inwoner kunt u dus zelf een laadpaal aanvragen. Maar wij zullen zelf ook enkele locaties op de kaart aanwijzen waar palen kunnen worden geplaatst. Dit doen we vooruitlopend op een aanvraag.

Verandering

Na 1 juni bekijken we de binnengekomen opmerkingen en passen we de kaart waar nodig aan. Als alles is verwerkt, neemt het college een besluit. Voor alle gekozen locaties zal, voordat er daadwerkelijk een laadpaal geplaatst kan worden, nog een verkeersbesluit worden genomen. Voor belanghebbenden is het mogelijk om bezwaar te maken tegen deze verkeersbesluiten. Houdt u daarom altijd de gemeentelijke publicaties in de gaten.

Onderzoeken nieuwe soorten oplaadpunten

Het aantal elektrische auto’s en dus laadpalen neemt de komende jaren flink toe. Uiteindelijk zullen alle openbare parkeerplaatsen een oplaadvoorziening in de buurt moeten hebben. We kijken nu naar proeven voor alternatieve laadpalen. Hierbij kunt u denken aan laadpunten in lantaarnpalen of stekkers in de grond.

DEEL DEZE INFORMATIE