nieuwaal skyline zomer 2019

Mantelzorgwaardering aanvragen bij de gemeente Zaltbommel

Krijgt u hulp van een mantelzorger? Dan kunt u ook dit jaar (voor uw mantelzorger) de mantelzorgwaardering van €100 aanvragen! Het aanvragen van de mantelzorgwaardering kan van 9 januari tot en met 20 februari 2023.

Wethouder Bouchtaoui: “Mantelzorg bieden aan iemand is vaak geen keuze, maar iets wat u doet omdat u om iemand geeft. De belastende rol van liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Daarom verdienen de mantelzorgers in de gemeente Zaltbommel niet alleen onze aandacht, maar ook onze waardering.”

Wie mag het aanvragen?

De mantelzorgwaardering is bedoeld voor mantelzorgers die langdurig en intensief een familielid, partner, vriend of kennis verzorgen. Krijgt u zorg van een mantelzorger en woont u in gemeente Zaltbommel? Dan kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen. Dit kan ook als u zelf een mantelzorger bent of er een kent.

Voorwaarden

Dit jaar kunt u een aanvraag doen voor de mantelzorg die u heeft ontvangen in 2022.  De waarde van de mantelzorgwaardering is € 100,-.

Een mantelzorger komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als

  • in 2022 minimaal 3 maanden aaneengesloten mantelzorg is verleend
  • voor minimaal 8 uur per week
  • en deze zorg onbetaald is

Aanvragen mantelzorgwaardering 

Vul het online aanvraagformulier mantelzorgwaardering in. Of vraag een aanvraagformulier aan via telefoonnummer 14 0418. Het formulier kunt u ook af halen tijdens openingstijden bij de receptie op ons gemeentekantoor. U kunt het aanvragen tot en met 20 februari 2023.

Vragen?

Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering of het aanvragen ervan? Neemt u dan contact op met ons via telefoonnummer 14 0418.

DEEL DEZE INFORMATIE