nieuwaal skyline zomer 2019

Kom in de Kas op zaterdag 11 juni en beleef de glastuinbouw!

NIEUWAAL – Telers van bloemen, planten en groenten zijn ook producenten van gezondheid en geluk! Met dagelijks wat meer verse groenten en fruit en met bloemen en planten om je heen ben je al snel een stuk positiever, creatiever en energieker! In ons kleine landje wordt op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden heel veel verschillende producten onder glas geteeld. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 11 juni kan iedereen in regio Bommelerwaard in de kassen komen kijken en zien hoe alles in zijn werk gaat. Acht bedrijven zetten de deuren open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Gastvrije tuinders

De Nederlandse glastuinbouw loopt op het gebied van techniek en innovaties voorop bij de teelt van gewassen, maar ook in het omgaan met energie, water, meststoffen en gewasbescherming. De regio Bommelerwaard is opgebouwd uit een diversiteit aan bedrijven en producten. Zowel fruit, snijbloemen als potplanten. Waar regio Bommelerwaard om bekend staat, zijn haar aardbeien. Deze kan je gaan proeven bij Dutch Berries. Jong, dynamisch en vooruitstrevend, dat zijn de belangrijkste kenmerken van kwekerij LionStar. En dat zie je duidelijk terug in de kwaliteit van hun product: de ‘LionStar Lisianthus’. Bij GP Powerplants kom je alles te weten over potgrond en biologische gewasbescherming. Deze bedrijven is maar een kleine greep uit de deelnemenden bedrijven die allen de moeite waard zijn om te bezoeken!

Activiteiten

Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te benatwoorden. Kinderen kunnen springen op een springkussen, bloemstukjes maken, planten oppotten en het schminkteam is actief. Ook is er tijdens Kom in de Kas aandacht voor opleidingen en werken in de glastuinbouwsector. Op het werkplein kunnen bezoekers informatie krijgen over vakgerichte opleidingen, welke functies er zoals zijn in de sector en is er een overzicht van openstaande vactures bij bedrijven in de regio.

Over Kom in de Kase Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2022 voor de 44e keer georganiseerd. In de regio Bommelerwaard nemen acht bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 11 juni. Parkeren kan op het terrein bij Dutch Berries en in het weiland tussen Hogeweg 5 en 7 in Nieuwaal. Dit staat door middel van borden aangegeven. Vanuit deze twee locaties is het ideaal om de bedrijven te bezoeken met de fiets. Dus neem gerust uw fiets mee! Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl. Op de publieke website van Glastuinbouw Nederland staat alle informatie over de glastuinbouwsector.

DEEL DEZE INFORMATIE