nieuwaal skyline zomer 2019

Het beste idee voor de entree

In oktober 2020 is de Lange Morgen (de rondweg) in gebruik genomen. De Jacob Ekelmansstraat is geen doorgaande weg meer maar is nu met een ruime bocht verbonden aan de Lange Morgen. In die bocht is nu een braakliggend pleintje ontstaan, ‘de entree van Nieuwaal’ genoemd. Bijna iedereen die in Nieuwaal moet zijn komt voorbij dit punt, niet alleen de dorpsbewoners,  maar het is zeker ook een belangrijk kruispunt voor wie woont en werkt in het toonaangevende tuinbouwgebied.

Vanuit het dorpsplatform willen we hier iets speciaals mee doen. Het lijkt ons een mooi idee om de entree te verfraaien. Wanneer je langs dit punt komt moet dit een interessante plek zijn die meteen opvalt én Nieuwaal in een positief daglicht zet!

  • We wachten op jouw idee
  • Het dorpsplatform Nieuwaal nodigt de inwoners van Nieuwaal uit om een markante inrichting te bedenken voor de entree waar we trots op kunnen zijn. Of het nu een kunstwerk is, een pleintje omringt met bomen of een waterpartij met bankjes: alle ideeën zijn welkom! (Onderstaande foto’s van de entree kunnen helpen bij de beeldvorming.)

Uit de inzendingen zal het dorpsplatform een keuze maken en samen met de gemeente bekijken of het een haalbaar ontwerp is. Het voornemen is om het definitieve ontwerp voor het eind van 2021 bekend te maken. De inzending moet uiterlijk 15 juli 2021 bij het dorpsplatform binnen zijn (info@dorpsplatformnieuwaal.nl)

DEEL DEZE INFORMATIE