nieuwaal skyline zomer 2019

OPROEP: Kom naar de herdenkingsbijeenkomst 4 mei in Nieuwaal

Op 4 mei herdenken wij hen die zich ingezet hebben om onze vrijheid te verkrijgen en te behouden. We herdenken op deze dag ook hen die door oorlogsgeweld en bij vredesmissies over de hele wereld om het leven kwamen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was er in Nieuwaal één volkomen onschuldig dodelijk slachtoffer te betreuren, Jacob Ekelmans, de herdenking zal dan ook zijn bij het graf van deze plaatsgenoot. 

In Nieuwaal vindt er op zaterdagavond 4 mei om 19.00 uur een herdenking plaats op de oude begraafplaats aan de Kerkstraat. U bent hierbij van harte welkom. Bij de herdenking is iemand van de gemeenteraad aanwezig. Er wordt door hem een krans gelegd, twee leerlingen uit groep 6 van CBS De Regenboog zullen hem daarbij assisteren, Yente van Steenbergen zal een gedicht voorlezen dat ze heeft ingezonden voor de gedichtenwedstrijd van de gemeente Zaltbommel.

Tijdens de herdenking in Nieuwaal worden er aan de aanwezige kinderen witte anjers uitgereikt die zij op het graf van Jacob Ekelmans mogen leggen.

We zien u graag op 4 mei om 19.00 uur op de oude begraafplaats om samen te herdenken.

DEEL DEZE INFORMATIE