nieuwaal skyline zomer 2019

Help mee nieuwe vernielingen te voorkomen, instaleer de Veilige Buurt App

De afgelopen twee weken vonden er in ons dorp best wel wat vernielingen plaats. Vooral de school en bewoners in de buurt werden daarbij behoorlijk getroffen. Er is inmiddels contact geweest met de wijkagent en die heeft aangegeven wat extra rondjes door Nieuwaal te rijden. Maar wij kunnen zelf ook een handje meehelpen door bijvoorbeeld gebruik te maken van de veilige buurt app. Op deze app kan je anoniem verdachte situaties doorgeven en het fijne is dat ook de politie meekijkt op dit platform. In Nieuwaal zijn er best al wat mensen die deze app op hun telefoon hebben staan maar de meeste maken daar helaas geen gebruik van. Vandaar de oproep om deze app ook echt te gebruiken en daardoor Nieuwaal een stukje veiliger te maken.

Het verhaal van VeiligebuurtApp

Help mee om de buurt veilig te houden voor iedereen! Blijf via de Veiligebuurt app snel op de hoogte van lokale calamiteiten of onregelmatigheden, of geef zelf verdachte situaties door. Ontvang veiligheidsnieuws in je buurt via een verzameling van lokale bronnen. Denk aan meldingen van de Politie, Burgernet, P2000, of vind snel de AED dekking in uw buurt. Door beter op de hoogte te blijven en samen met je buren alert te zijn, werken we samen aan een veilige buurt.

De app maakt snelle communicatie over calamiteiten in de wijk mogelijk, waarbij de gebruikers zelf bepalen waarover zij geïnformeerd willen worden. Daarnaast is de app de ontmoetingsplaats voor initiatiefnemers die zelf de handen uit de mouwen willen steken om met andere buurtbewoners initiatieven te ontwikkelen voor hun eigen lokale veiligheid. Ook meedoen, kijk hier voor de mogelijkheden

DEEL DEZE INFORMATIE