nieuwaal skyline zomer 2019

Energiecafés gaan digitaal

ZALTBOMMEL – De fysieke energiecafés kunnen door de aangescherpte corona-maatregelen helaas niet doorgaan. Daarvoor in de plaats komen 4 digitale avonden: 2 over het thema zon- en windenergie en 2 over isoleren en energiekringen.

De oorspronkelijke energiecafés gingen over beide thema’s. Doordat er nu 1 thema voor een bijeenkomst is duurt die korter, kan er beter doorgepraat worden over een thema en kunnen mensen zelf kiezen waar ze aan mee willen doen.

15 oktober en 9 november: Zon- en windenergie

Om de hoge ambities op het gebied van duurzame energie waar te maken zijn kleine én grote initiatieven voor duurzame energie nodig. Daarom werkt de gemeente aan regels voor zon- en windenergie voor grootschalige initiatieven. Wilt u hier meer over weten? Meedenken over geschikte locaties hiervoor? Doe dan mee aan de bijeenkomst over zon- en wind energie op 15 oktober of 9 november. De energiecafés starten om 19.30 uur en duren (inclusief inloop en pauze) zo’n anderhalf uur.

24 november en 1 december: Isoleren en energiekringen

Hoe maak ik mijn huis energiezuinig? Zijn hier subsidies voor? Wat als ik een monument heb? En hoe verwarm ik mijn huis in de toekomst? Wat zijn de plannen van de gemeente? Hoe kan ik daar over meepraten? Zijn dit herkenbare vragen voor u? Doe dan mee aan het online energiecafé op 24 november of 1 december. Het gaat dus over wat u zelf kunt doen (isoleren) én wat u samen kunt doen (in energiekringen) om tot een duurzaam Zaltbommel te komen. De energiecafés starten om 19.30 uur en duren (inclusief inloop en pauze) zo’n anderhalf uur. Wie hier na deze avond nog over door wil praten kan zich aanmelden voor de energiekringen. Wat dit inhoudt hoort u deze avonden.

Aanmelden energiecafé

Aanmelden kan op https://energieloketrivierenland.nl/zaltbommel/energiecafe/ of www.zaltbommel.nl/duurzaamheid. Na aanmelding krijgt u een mail met instructies om mee te doen aan de bijeenkomst. De organisatoren namen contact op met wie zich al had aangemeld voor de fysieke energiecafés.

DEEL DEZE INFORMATIE