nieuwaal skyline zomer 2019

Dorpsplatform Nieuwaal zoekt nieuw bestuurslid

In verband met het terugtreden van Johan van de Werken als bestuurslid, zijn we op zoek naar een nieuw bestuurslid.

Het dorpsplatform

Het dorpsplatform (opgericht in 2012) bestaat momenteel uit een groep van 7 enthousiaste en betrokken vrijwilligers die het dorp een warm hart toedragen. Het doel van het dorpsplatform is het verbeteren van de leefbaarheid en het bevorderen van de sociale betrokkenheid. De afgelopen jaren hebben we ons beziggehouden met diverse zaken zoals bijvoorbeeld; de inrichting van de speeltuinen, inspraak glastuinbouw/de Lange Morgen, herinrichting Jacob Ekelmansstraat, versterken van het groen in het dorp, opfleuren van de straten met hanging baskets en social sofa, stimuleren van diverse activiteiten in het dorp etc. We staan in nauw contact met de gemeente Zaltbommel via een gebiedsregisseur waar we ieder kwartaal een overleg mee hebben.

Omschrijving werkzaamheden
Als bestuurslid vorm je samen met de andere bestuursleden een platform dat zich inzet om het algemene welzijn in Nieuwaal te bevorderen. Hierbij valt te denken aan onderwerpen die reeds opgestart zijn en nog verder begeleid moeten worden. Indien het een nieuw onderwerp is zal het idee eerst besproken worden op haalbaarheid en eventueel verder worden uitgewerkt. Voldoende draagvlak van de inwoners is hierbij een belangrijke voorwaarde.

Gezocht

We streven naar een evenwichtige samenstelling van het dorpsplatform, naar een goede afspiegeling van het dorp en we hebben daarvoor een korte profielschets gemaakt.

  • We constateren dat de Beemstraat en de Waalbandijk ondervertegenwoordigd zijn in het dorpsplatform. Het is belangrijk dat ook vanuit deze straten wordt meegedacht en gehandeld, dus als je daar woont dan is dat een pre.
  • Je bent geinteresseerd in en betrokken bij de belangen van Nieuwaal en omgeving
  • Je bent enthousiast en vindt het leuk om te organiseren en met anderen samen te werken

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor het verbeteren van de leefbaarheid en ben je sociaal betrokken? Vindt je het leuk om mee te denken met bewoners en wil je een stem hebben in wat er gebeurt in ons dorp, dan is dit een mooie vrijwilligersbaan en ben je van harte welkom. Reageren kan tot 1 januari 2022.

Voor aanvullende informatie kun je altijd terecht bij een bestuurslid van het dorpsplatform (zie dorpsplatformnieuwaal.nl), of via mail ((info@dorpsplatformnieuwaal.nl).

DEEL DEZE INFORMATIE