nieuwaal skyline zomer 2019

Dorpsplatform Nieuwaal biedt petitie aan voor verlichting rondweg

NIEUWAAL – Het dorpsplatform van Nieuwaal heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering in Zaltbommel een petitie aangeboden waarin ze de raad verzoekt om nog eens te kijken of het mogelijk is dat er openbare verlichting komt langs de nieuwe rondweg (De Lange Morgen). De nieuwe rondweg werd ruim een jaar geleden in gebruik genomen en al snel kwamen er reacties vanuit de bevolking dat ze de weg vooral in de donkere dagen vooral voor wandelaars en fietsers gevaarlijk vonden omdat de openbare verlichting ontbrak.

Langs de nieuwe rondweg bevindt zich een wal die het zicht in de bochten wegneemt. De PHTB die verantwoordelijk was voor de uitvoer van de realisatie van deze rondweg had het dorpsplatform beloofd dat er een wandelpad langs deze weg zou komen. Waarom dat wandelpad er nooit is gekomen is niet duidelijk. Het dorpsplatform had al diverse keren gevraagd bij de gemeente om openbare verlichting maar tot nu toe was dat steeds afgewezen, onder andere omdat ze vertelden in het buitengebied geen verlichting aan te leggen. Op zeker tien andere doorgaande wegen in het buitengebied in de gemeente Zaltbommel bevindt zich echter wel openbare verlichting, goed voorbeeld daarvan is de burgemeester Posweg tussen Brakel en Poederoijen waar heel veel lichtmasten staan.

De petitie is ondertekend door 159 personen, waarvan er 150 uit Nieuwaal komen. Dat lijkt niet veel, maar het dorpsplatform had hogen eisen gesteld aan de petitie, zo kon er maar een keer gestemd worden per IP-adres en als je dat afzet tegen het aantal woningen in Nieuwaal dan blijkt toch dat zeker 75% van de bevolking achter de petitie staat. Het aanbieden van de petitie had meteen al als resultaat dat het college opdracht kreeg om het verzoek op te pakken en ze beloofde dat binnenkort te doen.

DEEL DEZE INFORMATIE