nieuwaal skyline zomer 2019

Compensatie energieprijzen voor maatschappelijke organisaties in gemeente Zaltbommel

ZALTBOMMEL – In de raadsvergadering van donderdag 15 december heeft de gemeenteraad van Zaltbommel ingestemd met een regeling voor compensatie van de hogere energieprijzen voor verenigingen, instellingen zonder winstoogmerk en gebruikers van maatschappelijk vastgoed.

Wethouder Kees Zondag: “We zijn heel blij dat we met deze regeling onze maatschappelijke organisaties kunnen helpen. Zo zorgen we dat belangrijke voorzieningen door kunnen gaan en betaalbaar blijven voor onze inwoners.”

Vangnetregeling

De regeling is een vangnetregeling voor alle instellingen en organisaties met een maatschappelijk doel. De regeling gaat met terugwerkende kracht in op 1 november 2022 en loopt tot 1 april 2023. Op basis van een aantal beoordelingscriteria wordt bepaald of, in welke mate en op welke wijze een organisatie of vereniging in aanmerking komt voor de compensatie. Er is 550.000 euro beschikbaar voor deze uitvoeringsregeling. Als dit plafondbedrag is bereikt is het niet meer mogelijk aanvragen te doen.

Een organisatie komt in aanmerking voor de regeling als

Aangetoond kan worden dat door de energiecrisis de financiële huishouding van een organisatie niet meer op orde is en dat een organisatie geen gebruik maken van bestaande, of eventuele aankomende, landelijke of provinciale regelingen. Als aanspraak gedaan wordt op de regeling zegt de organisatie toe om de contributie van een vereniging niet te verhogen of een mogelijk eerder doorgevoerde prijsverhoging terug te draaien.

DEEL DEZE INFORMATIE