nieuwaal skyline zomer 2019

Brief aan inwoners van Zaltbommel over coronavirus

ZALTBOMMEL – De Gemeente Zaltbommel heeft vandaag een brief op hun website geplaatst gericht aan hun inwoners over het coronavirus en de vaccinaties die eraan zitten te komen. De brief is hieronder te lezen. 

Beste inwoner van de gemeente Zaltbommel,

Wie had een jaar geleden kunnen bedenken dat wij te maken zouden krijgen met een pandemie? Ineens was daar het Coronavirus. Het virus beheerst nu bijna een jaar lang onze (mondiale) samenleving. Onze hele dagindeling wordt door dit virus bepaald.

Maatregelen

De maatregelen die nu gelden zijn ingrijpend. Het Kabinet heeft zelfs een avondklok ingesteld. Een maatregel die sinds de laatste oorlog niet meer in Nederland is toegepast. Deze maatregelen hebben een onvoorstelbaar grote impact op ons en uw leven, maar de maatregelen zijn nodig om grip op het virus te krijgen. Wat er verder nog op ons afkomt, blijft gissen. We leven in een zeer bijzondere en onvoorspelbare tijd. Hoe beter we ons aan de maatregelen houden, hoe sneller het virus onder de knie hebben.

Vaccinatie

Gelukkig zijn er kundige wetenschappers die een vaccin hebben uitgevonden. We mogen dankbaar zijn dat onze medische wetenschap zich zo ontwikkeld heeft. Vaccinatie is een belangrijk middel in onze strijd tegen het coronavirus. Iedereen heeft in 2021 de mogelijkheid om zich te laten vaccineren. De coronavaccinatie roept veel vragen op. Dat is begrijpelijk. Op www.coronavaccinatie.nl en www.ggdgelderlandzuid.nl vindt u informatie over het vaccin en het vaccineren. Het is vervolgens aan u om de keuze te maken of u zich wel of niet wilt laten vaccineren. Heeft u een specifieke medische omstandigheid waardoor het alsnog moeilijk is een keuze te maken? Neem dan contact op met uw huisarts. Uw huisarts kan u adviseren en vragen beantwoorden over uw specifieke situatie.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij met elkaar de strijd tegen dit virus kunnen winnen. Houd vol, blijf naar elkaar omkijken en pas op uzelf en op uw naasten!

Zorg voor elkaar!

Met vriendelijke groet,

Namens het college van Zaltbommel,

Burgemeester van Maaren en 
Wethouder Bragt (wethouder Volksgezondheid)

DEEL DEZE INFORMATIE