nieuwaal skyline zomer 2019

AVRI past dienstverlening aan vanwege coronabesmettingen bij medewerkers

RIVIERENGEBIED – Avri moet haar dienstverlening aanpassen door het toenemend aantal besmettingen bij medewerkers en meer gevallen van thuisisolatie. Vanaf maandag 29 november wordt de groene gft-container tijdelijk één keer per vier weken opgehaald. Ook blijft de milieustraat in Culemborg van 27 tot en met 30 november gesloten. Inwoners vinden steeds de meest actuele informatie op de website en in de Avri-app.

Afvalinzameling is een vitale maatschappelijke taak die Avri zo goed als mogelijk uitvoert. Er zijn nu alleen zoveel medewerkers ziek gemeld dat het niet meer lukt de planning uit te voeren zoals het hoort.

Milieustraat Culemborg gesloten van 27 t/m 30 november
De milieustraat in Culemborg blijft van 27 t/m 30 november dicht. De milieustraten in Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel zijn wel geopend. Inwoners kunnen helpen door een bezoek aan de milieustraat uit te stellen. Dat beperkt de wachttijd. Houdt de uitzonderlijke situatie aan dan staat dat op de website van Avri.

Toch naar de milieustraat? Volg dan in ieder geval de instructies van medewerkers op. Kom met maximaal twee personen per auto, kinderen blijven in de auto. Kom uiterlijk een uur voor sluitingstijd om er zeker van te zijn dat u aan de beurt komt. Blijf thuis bij klachten die op corona kunnen wijzen.

Inzameling gft-container eens per vier weken
Vanaf maandag 29 november zal in alle Avri-gemeenten de groene gft-container tijdelijk één keer per vier weken worden geleegd. Normaal gesproken is dit elke twee weken. Het aanbod van gft in de wintermaanden is over het algemeen lager dan in de zomer. Op deze manier komen er medewerkers vrij voor de inzameling van andere afvalsoorten. Omdat nog onbekend is wanneer er weer voldoende medewerkers beschikbaar zijn, geldt deze maatregel tot en met 28 januari 2022.

Meest actuele informatie over afvalinzameling in Avri-app en website Avri
De actuele afvalkalender en informatie over de gewijzigde afvalinzameling is altijd te vinden in de Avri-app en op de website van Avri. Via de Avri-app kunnen inwoners ook pushberichten ontvangen als zij deze functie hebben aan staan.

DEEL DEZE INFORMATIE