Nieuwaal trotse koploper Zomer in Gelderland

NIEUWAAL – Donderdag bleek maar weer eens waarin een kleidorp groot kan zijn, want Nieuwaal is na vier uitzendingen de trotse koploper van de populaire spelshow “Zomer in Gelderland”. Vrijwel alle opdrachten die de inwoners kregen waren tot in de kleinste details geregeld. Nieuwaal wist maar liefst 491 punten te vergaren, 21 meer dan Nederasselt dat tot nu toe de lijst aanvoerde. De opdrachten die moesten worden uitgevoerd logen er niet om. Net voor de klok van half tien vanmorgen kreeg de organisatie te horen dat ze een replica moesten maken van de muziektent die vroeger in Nieuwaal heeft gestaan. Met een groot team van vrijwilligers werd deze opdracht tot in de kleinste details uitgevoerd, en zelfs ruim binnen de maximale tijd die ze van Omroep Gelderland hadden gekregen.

Men was vooraf het meest bevreesd dat er om 18.00 uur geen 300 dorpsbewoners op het festivalterrein aanwezig zouden zijn, veel bewoners waren immers op vakantie. Bij de telling bleek echter dat zowat het hele dorp was uitgelopen want er waren maar liefst 575 mensen aanwezig. En als je uitgaat van het inwonersaantal dat op 805 staat was maar liefst meer dan 70 procent van de bevolking aanwezig.

Naast het aantal punten dat kon worden behaald kon de organisatie ook nog eens geld verdienen voor het project dat ze willen uitvoeren namelijk ook weer die replica van de muziektent die bij het fietspad langs de Waal moet komen te staan, een plaatsje waar straks genoten kan worden van het fraaie landschap met de rivier de Waal op de achtergrond. Dat de presentatrice van het programma Nieuwaal onterecht 950 euro toekende in plaats van het definitieve bedrag van 850 euro maalde niemand meer om, want Nieuwaal had immers laten zien dat het tot heel veel in staat is, en er zal waarschijnlijk nog heel lang over deze gedenkwaardige dag worden na gesproken.

 

Een reportage van 400 foto’s is te zien via deze link

 

DEEL DEZE INFORMATIE