Lintje voor Mevrouw D. (Dikkie) Timmer-Kuijntjes uit Nieuwaal

Op vrijdag 24 april was het weer de jaarlijkse lintjesregen. Dit jaar ging, vanwege het coronavirus, deze lintjesregen op een geheel andere manier. Vrijdag tussen 10.00 en 11.15 uur belde burgemeester Van Maaren zeven inwoners uit de gemeente Zaltbommel op met de mededeling dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde. 

Onder de gedecoreerden ook een inwoonster uit Nieuwaal, namelijk  Dikkie Timmer-Kuijntjes, ze ontving haar Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar vrijwilligerswerk sinds 1977 voor de Hersteld Hervormde Kerk in Nieuwaal. Mevrouw Kuijntjes was oprichtster van de jeugdvereniging en de mede oprichtster van de zondagsschool, was bij beide verenigingen voorzitter en penningmeester en regelde diverse activiteiten zoals het kerstfeest en een jaarlijks uitje. Decoranda bakt nu op bestelling taarten waarvan de opbrengst voor de kerk is.

Namens alle inwoners van Nieuwaal feliciteren wij Dikkie met haar onderscheiding. Op de foto, burgemeester Van Maaren die met Dikkie aan het bellen is. 

DEEL DEZE INFORMATIE