Klompenpad Nywelepad zoekt extra handen

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 120 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht. Een klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers, zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven.

Alle Klompenpaden worden onderhouden door vrijwilligers; enthousiaste bewoners die het leuk vinden om de route te controleren, de markering op orde te houden, het zwerfafval weg te halen en onverharde stukken beloopbaar te maken. De groep wordt door Stichting Landschapsbeheer Gelderland ondersteund met materiaal en gereedschap.

Hulp gezocht voor Nywelepad
Nieuwaal is het startpunt van een mooi klompenpad; het Nywelepad. Dit is een prachtig pad door het buitengebied van Nieuwaal en Gameren. De groep vrijwilligers die dit pad naloopt, de markering controleert en beheert, is op zoek naar versterking. Mensen die houden van wandelen, die het leuk vinden om buiten actief te zijn en periodiek de route van het Nywelepad willen nalopen, zijn van harte welkom. Als u meer informatie wilt en/of u wilt zich aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact op met Jan Hazewinkel via het mailadres klompenpad@dorpsplatformnieuwaal.nl

Kijk voor meer informatie op de site van het dorpsplatform Nieuwaal

DEEL DEZE INFORMATIE