Even niet opruimen en jutten, maar lunchen

Veel mensen in onze gemeente zetten zich in om hun dorp of wijk te ontdoen van zwerfvuil. Dankzij hun hulp en onze buitendienst liggen de dorpen en wijken er in de gemeente Zaltbommel en het gebied langs de Waal er netjes bij. Wij nodigen iedereen die regelmatig zwerfvuil opruimt uit voor een bedanklunch op de gemeentewerf op zaterdag 29 juni.

Met vereniging of troeptrimmers
Veel inwoners werken samen met onze buitendienst aan een schone leefomgeving. Bijvoorbeeld in de projecten Schone Kernen en Schone Waal. Bij deze projecten houden verenigingen (een deel van een) dorp of wijk in de gemeente schoon in ruil voor een vergoeding voor hun vereniging. Ook buiten deze projecten zijn er ‘troeptrimmers’. Dit zijn inwoners die regelmatig zwerfvuil in hun buurt opruimen.

Waardering voor iedereen die bijdraagt aan schone omgeving
Wethouder Bragt: “Doordat inwoners aan de slag gaan in hun eigen buurt zijn zij meer betrokken bij hun buurt én wordt de openbare ruimte schoner. Dat maakt de woonomgeving heel wat aangenamer, en mensen zijn dan ook weer minder geneigd om afval op straat te gooien. Graag spreek ik mijn waardering uit voor iedereen die hier aan bijdraagt.”

Aanmelden
Iedereen die zich in de gemeente inzet om regelmatig zwerfvuil op te ruimen is welkom bij de bedanklunch. Die is op zaterdag 29 juni van 11.00 uur tot 13.00 uur op de gemeentewerf aan de Rondgang 25 in Gameren.

Aanmelden kan tot uiterlijk 24 juni via gahsoons@zaltbommel.nl.

DEEL DEZE INFORMATIE