Blik mag vanaf 1 november bij plastic

Sinds juli kunnen inwoners van de gemeente Zaltbommel hun blik van het restafval scheiden. Dat deed u massaal. Er wordt 2 keer zoveel blik ingeleverd dan waarop Avri rekende. De compartimenten voor blik raken daardoor overvol. Om te zorgen dat iedereen glas en blik goed kwijt kan mag blik vanaf 1 november bij plastic verpakkingen en drinkpakken.

Waar kan vanaf 1 november het blik in?

Blik kan vanaf 1 november in de huiscontainers voor plastic verpakkingen en mag voorlopig ook gewoon nog in de glasbak.

Bewoners van flats kunnen blikken en blikjes in de speciale zakken voor plastic afval doen. Vanaf 1 november kunnen bewoners van de Zaltbommelse binnenstad hun blik kwijt in de nieuwe ondergrondse containers voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik. 

Minder restafval

Joost Reus, voorzitter van het Algemeen Bestuur van Avri: “Het is fantastisch dat inwoners zo enthousiast hun blik scheiden van het restafval. Het scheelt hen flink wat restafval. Veel inwoners vinden het gemakkelijker om blik bij hun plastic verpakkingsafval te doen. Dat kan vanaf 1 november. De glasbakken raken zo ook minder snel vol met blik.”

Voordeliger

De vergoeding die Avri krijgt van de verpakkingsindustrie voor het inzamelen van plastic verpakkingen en drinkpakken is veranderd. Het wordt financieel veel voordeliger om dat samen met blik op te halen en in te leveren. Dit is ook een reden om de drie grondstoffen samen in te zamelen. 

Gratis grotere container

Inwoners die hun kleine container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik willen ruilen voor een grote container kunnen die gratis bestellen. De besteltermijn voor het gratis omruilen is verlengd tot 1 april 2020. Bestellen kan via avri.nl/containerbestellen.

DEEL DEZE INFORMATIE