Bijeenkomst Gelderland Herdenkt woensdag 3 juli

Op 3 juli organiseren we samen met de gemeente Maasdriel een bijeenkomst om samen met u invulling aan het Bommelerwaards programma voor Gelderland Herdenkt. Inwoners, jong en oud, die ideeën hebben voor een activiteit van project om 75 jaar vrijheid te vieren en de oorlog te herdenken zijn van harte welkom! De initiatieven bundelen we in een Bommelerwaards programma voor Gelderland Herdenkt.

Het gaat om belangen die organiseren in de periode januari tot en met mei 2020. Heeft u een idee dat u wilt laten komen? Kom dan op 3 juli om 19.30 uur naar de kantine van het gemeentekantoor aan de Hogeweg 11 in Zaltbommel. Heeft u een uitgewerkt idee, zet het dan op papier, neem contact op met de vergadering en mail het naar activiteiten2020@zaltbommel.nl.
Kom met uw plan!

Op 4 juni was er al een eerste bijeenkomst over het herdenken van de Tweede Wereldoorlog, het doorvertellen van de lokale oorlogsgeschiedenis en het vieren van 75 jaar vrijheid. Dit resultaat in veel uiteenlopende en inspirerende ideeën uit de hele Bommelerwaard. Om al die ideeën en initiatieven tussen elkaar te verbinden en verder uit werken, en om nog meer acties te organiseren organiseren wij op 3 juli een vervolgbijeenkomst. Heeft u een idee van wilt u mee praten van helpen organiseren kom dan naar de bijeenkomst. Aanmelden kan via activiteiten2020@zaltbommel.nl.

Doel: Een uiteenlopend Bommelerwaards programma
We willen zo veel mogelijk lokale organisaties / verenigingen en inwoners van Gelderland in de Bommelerwaard. De focus ligt niet alleen op het verleden. Maar ook op de heden en de toekomst. Het aantal ooggetuigen van toen slinkt gestaag. Het is aan de huidige en nieuwe generaties om te trekken uit het verleden. Beseffen dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. Zo leggen we verbanden tussen toen en nu.

Gelderland Herdenkt
In 2019 en 2020 herdenken we de oorlog en vieren we 75 jaar vrijheid. In de hele provincie worden activiteiten georganiseerd om stil te staan ​​bij de gebeurtenissen van toen. En we vieren de Bevrijding en 75 jaar vrijheid. Alles komt samen in het provinciaal programma ‘Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid’.

DEEL DEZE INFORMATIE