Alzheimer Cafés gaan in september weer open

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving, en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. Voor veel mensen met dementie en hun mantelzorgers is het leven nu topzwaar, angstig en onveilig. Ontmoetingscentra en andere dagactiviteiten moesten hun deuren sluiten, Alzheimer Café bijeenkomsten konden geen doorgang vinden. Een zinvolle invulling van de dag voor mensen met dementie is (tijdelijk) onderbroken en andere ontmoetingsmomenten zijn niet mogelijk. Het risico voor overbelasting van mantelzorgers nam sterk toe.

Nu langzaamaan versoepelingen van de corona-maatregelen zijn afgekondigd, bereiden wij ons voor de Alzheimer Cafés veilig en verantwoord op te starten vanaf september. Daarbij maken wij gebruik van het hiervoor landelijk ontwikkelde draaiboek voor alle Alzheimer Cafés in Nederland. Binnen de regels van het RIVM en de rijksoverheid kunnen wij mensen met dementie en hun mantelzorgers weer veilig ontmoeten.

Binnenkort komen we voor het eerst weer bij elkaar in Partycentrum de Weesboom in Ammerzoden, kunnen we met elkaar bijpraten en vragen hoe het met iedereen is, hoe de afgelopen periode ervaren is. Zet 17 september alvast in uw agenda.

Wat zijn dan uw en onze voorzorgsmaatregelen in verband met het corona-virus?
Bij binnenkomst doen wij bij u een gezondheidscheck (aan de hand van vragenlijst) en vertellen u hoe wij samen er een veilige en fijne avond van maken. De huisregels worden uitgelegd.
Bij klachten die passen bij infectie met het coronavirus kunt u niet deelnemen aan het Alzheimer Café. Dit zijn: loopneus, keelpijn, hoesten, minder kunnen ruiken, verhoging of koorts en/of kortademigheid. Thuisblijven geldt ook als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft of als iemand in uw huishouden positief is getest op corona.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders:
Marten Tel, geestelijk verzorger, 073 6119170
Mariëlla van Heck, mantelzorgconsulent, 0418 634 231
U kunt in deze bijzondere tijd het laatste nieuws volgen op onze afdelingswebsite www.alzheimer-nederland.nl/regios/s-hertogenbosch-bommelerwaard en op facebook.
Voor vragen kunt u bij ons secretariaat terecht. Neem gerust contact op.
T 0411 68 2047
E shertogenboschbommelerwaard@alzheimer-nederland.nl

DEEL DEZE INFORMATIE