Aantal inwoners Nieuwaal stijgt met 21

NIEUWAAL – Het aantal inwoners van Nieuwaal is het afgelopen jaar met 21 nieuwe inwoners gestegen. Op 1 januari vorig jaar stonden stonden er 805 mensen ingeschreven en op 1 januari van dit jaar 826. Van alle kernen in de gemeente Zaltbommel groeide Bern het afgelopen jaar het hardst. Procentueel gezien dan. Het inwoneraantal steeg in Bern het afgelopen jaar met 15%. Toch blijft Bern met 37 inwoners veruit de kleinste kern van de gemeente.

Stijgers en dalers
Negen kernen zagen het aantal inwoners het aflopen jaar door geboorte of nieuwe vestigingen stijgen. Na Bern is Poederoijen procentueel de grootste groeier met een stijging van 5%, gevolgd door Zuilichem met 3%. In absolute zin laat de kern Zaltbommel al jaren de grootste stijging zien. Dit jaar kreeg de stad er 275 nieuwe inwoners bij. In Aalst, Brakel en Bruchem daalde het aantal inwoners in 2019 met gemiddeld 0,7%.

Gemeente blijft groeien
De afgelopen jaren is het aantal inwoners in de gemeente Zaltbommel gestaag gegroeid. Eerder steeg het aantal inwoners met ongeveer 1,6%. Op 1 januari 2020 telde de gemeente Zaltbommel 28910 inwoners. Als deze lijn zich ook de komende jaren doorzet, bereikt de gemeente Zaltbommel in het jaar 2022 het aantal van 30.000 inwoners.

DEEL DEZE INFORMATIE